ARGENTINSKÉ LÍVANCE S DULCE DE LECHE

Zakrajuji do posledního lívance, který mi zbývá na talíři a vzpomínám na chuť argentinských dezertů, které jsme zde za ty tři týdny ochutnali. Na ta rána, kterými nás doprovázel sladký rohlík media luna i na všechny ty odpolední zákusky s poctivou dávkou karamelového krému dulce de leche. Dulce de leche …

JARNÍ KUŘÁTKO S NÁDIVKOU

Říká se, že v jednoduchosti je krása a já s tím mohu jenom souhlasit. Není totiž nic jednoduššího než vložit do jednoho pekáče maso, zeleninu a bylinky a společně vše upéct. Chutě se tak skvěle prolnou a zelenina spolu s bylinkami maso příjemně ochutí. Jídla z jednoho pekáče mají prostě …

SEKANÁ S VEJCI PLNÁ JARNÍCH BYLINEK

Sedím nad hromádkou uvařených vajíček a s poslední domalovanou kraslicí, kterou mám nachystanou pro zítřejší koledníky přemýšlím nad tím, na co vše ta vařená vajíčka použiji. Co když stejně jako loni žádní koledníci nepříjdou? Loni jsem pro ně přichystala pěknou várku kraslic a koledník nepřišel ani jeden. Poté co pak …

MRKVOVÉ CUPCAKES S KARAMELOVÝM KRÉMEM

Vzpomínám si na dobu, kdy jsem se poprvé setkala s mrkvovými šátečky. Tehdy tento poklad vznikal pod rukami mojí babičky a já jen žasla nad tím, jakou vláčnost dokáže mrkev těstu dát. Nikdy by mě totiž nenapadlo, že zelenina dokáže v moučníku udělat takovou parádu. Když jsem pak postupem času …

PIŠKOTOVÝ DORT S KRVAVÝMI POMERANČI

Miluji ty chvíle, kdy se během našich cest do zahraničí procházím místními markety a objevuji doposud nepoznaná koření či nejrůznější druhy ovoce a zeleniny. Často si tak říkám, že mě ta příroda snad už ani nemůže překvapit a stejně jsem vždy fascinována tím, kolik druhů zeleniny ještě neznám. Vzpomínám na …

MRKVOVÝ KRÉM S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

Jaro v plném proudu! Přesně takový byl náš návrat z dovolené a my tak začali pokukovat po prvních bylinkách, které se tu za dobu, co jsme tady nebyli, urodily. Naši už začali okopávat záhonky na blížící se úrodu a my vytáhli truhlíky na zasazení nejčastěji využívaných bylin. No jo, jenže …

LOSOS CON PAPAYA MOJO

Jsou tomu už dva týdny, co jsme se vrátili z naší cesty po Argentině a já stále slyším ty tóny argentinského tanga a z hlavy nemohu pustit ten nespoutaný jihoamerický temperament. Bylo nám tam krásně! Náš cestovatelský chtíč byl opět na chvíli uspokojen a naše chuťové buňky jenom plesaly radostí. …

FOCCACIA

Vždy jsem milovala ty chvíle, kdy jsme si během dovolené u Středozemního moře sedli do malé restaurace na pobřeží a u sklenky bílého vína si namáčeli čerstvý bílý chléb do výtečného olivového oleje. Ať už to bylo Chorvatsko, Řecko či Slovinko, tyto momenty ve mě leží stále. Byly to totiž …

MONKEY BREAD

Těším se na to, až František přijde domů z práce a společně si všichni sedneme na prosluněnou terasu, abychom si u dobré kávy pochutnali na našem oblíbeném opičím chlebu. Dnes si k němu opět připravíme vanilkový krém, který krásně podtrhne jeho ořechy a skořicí provoněnou chuť a zavzpomínáme si na …

GYROS

Březen byl pro mě vždy obdobím, které mi navozovalo dovolenkový pocit. Bývala to totiž doba, kdy naši domů přinesli katalogy nejrůznějších cestovních kanceláří a začínali přemýšlet nad tím, kam toto léto pojedeme. Ráda jsem si katalogy procházela stále do kola a prohlížela si obrázky krásných míst v oblasti Středozemního moře. …

SNÍDANĚ PRO MELOUNKA II

Byly doby, kdy jsem snídaně nesnášela. Vždy jsem totiž byla spíše nočním tvorem, který dlouho do noci pracoval a ráno si pak rád pospal. Když tedy ráno po 6. hodině zvonil budík, aby mě vytáhl z postele a nasměroval do školy či práce, byla jsem ráda, že se z příjemného …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena