TUNA STEAK

Vždy, když se mi do rukou dostane čerstvý kus tuňáka, velmi si ten okamžik užívám. Toto maso mě totiž nikdy nepřestane fascinovat. Viděli jste snad někdy tak pevné rybí maso? A existuje vůbec ještě nějaké jiné rybí maso, které má červenou barvu? Vždyť i jeho chuť lze snadno zaměnit s …

SEYCHELSKÁ KUCHYNĚ

Sedím na pohovce v obýváku a s pohledem na stěnu fotek vzpomínám na naši svatbu, na první měsíce se Štěpánkem i na všechny ty krásné cesty do zahraničí, které mi toho tolik daly. Přinesly mi mnoho cenných zkušeností a v mnohém mě i změnily. Daly mi totiž nový pohled na …

ŠVESTKOVÝ KYNUTÝ KOLÁČ DVOU BAREV

Miluji ovoce a tak i přestože jsem nikdy nepatřila mezi příznivce léta, v posledních letech mu začínám přicházet na chuť! Každý týden totiž dozrává jiné ovoce a my tak můžeme opět popustit uzdu svojí fantazii a vymýšlet zase další nové recepty a kombinace nejrůznějších chutí. Rádi  zkoušíme něco nového, je …

ŠVESTKOVÁ OMÁČKA K MASU

Procházím se parkem a s pohledem na stromy, kterým se už pomalu začínají barvit listy si uvědomuji, že se opět začíná léto chýlit ke svému konci. Za chvíli tu bude podzim a s ním přijdou i chladné dny, které nás oberou o možnost relaxu na terase, o ty krásné letní …

SNÍDANĚ PRO MELOUNKA

Vždy když se rok nachýlí ke svému konci, přichází takové to období, kdy člověk staví své konání na pomyslné misky vah a přemýšlí o tom, jaký ten uplynulý rok vlastně byl a co by v roce následujícím chtěl změnit. Myslím, že to tak má každý a já rozhodně nejsem výjimkou.  …

VŽDYŤ DĚTI JSOU TO NEJCENNĚJŠÍ CO MÁME!

Štěpán spí a já se v hlavě probírám myšlenkami, které mě celé mateřství provázejí. Je tak těžké býti matkou! Přemýšlím nad všemi těmi situacemi, které mě v životě zatím potkali a i když mi tenkrát přišli hodně náročné a vysilující, žádná pro mě nebyla tolik náročná, jako období mateřství. Vždy …

GAZPACHO CATALAN

Gazpacho je přesně tím jídlem, které podle mě skvěle vystihuje pojem sezónní záležitost. Sama si totiž nedokáži představit, že bych si tuto osvěžující polévku dokázala v zimě vychutnat stejně tak dobře, jako v horkém parném létě a tak stejně jako v létě nemám chuť na svíčkovou se šesti, v zimě …

SHAKSHUKA

Už ani nevím, kde jsme shakshuku jedli prvně, možná to bylo před pár lety na naší první dovolené ve Spojených arabských emirátech, možná ještě o pár let dříve v Tunisku a nebo také o mnoho let později ve Španělsku. Je totiž těžké říci, kde přesně má shakshuka svůj pravý původ, …

MALINOVO JOGURTOVÉ NANUKY

Oproti minulému roku nám letos zahrádka plodí o sto šest a já jsem z toho naprosto nadšená. Konečně si mohu ovoce užívat plnými doušky a péct ovocné koláče, kdy se mi zamane! Štěpán se na ovoce slítá jako vosy na meloun a já si konzumaci všeho co zahrádka dává také …

ANGLICKÝ ROASTBEEF

Vždy když se venku začne oteplovat a pomalu začíná přicházet léto, začnu mít toto období spojené s častějším setkávání s přáteli, které trávíme na venkovní terásce s chladným drinkem a pořádnou porcí dobrého jídla. Do noci pak vzpomínáme na staré příhody a rozebíráme aktuální rodinné i politické situace. Mám tyto …

ASIA VEGE BURGER

Když tak přemýšlím nad všemi těmi cestami za dobrým jídlem, dochází mi, že vlastně všechny tyto cesty jsou pro nás v kuchyni tou největší inspirací, kterou při vaření máme. Cestování nás velmi ve stravování ovlivňuje a nutí nás se zamyslet nejen nad stravovacími návyky, ale i nad tím, jaké suroviny …

PAŘÍŽSKÝ DORT S JAHODAMI

Vše má někde svůj začátek a tak když vzpomínám na to, kde má začátek mé pečení dortů, uvědomuji si, že první dortem, který jsem se naučila péci, byl dort paříž. Tehdy to totiž nebyl pouze začátek mého pečení dortů, ale i začátek našeho vztahu s Frantou, díky kterému právě nutnost …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena