MŮJ MAZLÍK RIB EYE STEAK

Mít k obědu tak velkej steak, že ho musíte vzít do obou rukou je snem snad každého chlapa. Můj tedy rozhodně ano a protože mám tu nejúžasnější ženu na světě, tento sen mi splnila. Markétka sehnala pořádný kus prémiové krávy a já už jsem si ve dveřích povoloval kalhoty. Věděl …

VYMAZLENÉ MAKOVKY

Makovky mám ráda už od mala. Když jsem ještě chodívala do školy, kupovala jsem si je snad každé ráno v pekárně a pak si na nich šmakovala skoro celý den. Byly mým nejoblíbenějším druhem sladkého pečiva a tak když jsem se začala učit vařit a svůj volný čas trávila neplešením …

HOVĚZÍ VÝVAR S JARNÍM KVÍTÍM

  Jaro už je konečně tady a teď už i oficiálně! Ze země se klubou první kvítky, počasí se také začíná umoudřovat a mě tak pomalu a jistě pohlcuje jarní nálada! To se samozřejmě odráží i na mém vaření, a tak když jsem během procházky po zahradě přemýšlela nad tím, …

LUXUSNÍ BAGETY NEPLECHY NA PLECHU

Šestinedělí pro mě bylo Božskou komedií a já jsem neskutečně ráda, že už je tato etapa za mnou. Ze dne na den jsme byli tři a já najednou stála před úkolem sžít se s novým a značně nepřizpůsobivým členem rodiny. Z počátku jsem si procházela Peklem, konec byl Očistcem a …

MLÉČNÁ RÝŽOVÁ KAŠE S KOKOSEM

Březen je měsícem, kdy pravidelně opouštíme naše hnízdo a balíme se na daleké cesty. Když jsem však loni krátce po našem návratu ze Singapuru vletěla rovnýma nohama do požehnaného stavu, bylo mi jasné, že mé touhy po poznávání dálek budou na pěkně dlouho zapovězeny. Nyní tedy mohu jen smutně koukat …

NA PIKNIKU S NEPLECHOU

Jo tak tohle jsou fotky, kdy byl Štěpán ještě hodná Žofie. Spokojeně si lebedil v mém gigantickém břiše a až na pár nepříjemných kopanců byl miliónovým dítětem. To byly časy! Doma jsme si mohli spokojeně neplešit a užívat si každého dne podle vlastních představ. Teď už těm dnům udává rytmus …

SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 70: HANÁCKÉ KOLÁČE

Koláče patří mezi jednu z nejlepších sladkých lahůdek, které česká kuchyně nabízí a jelikož jsme na ni právoplatně pyšní, zaměřili jsme se při naší další Sandtnerkovské výzvě právě na pečení této kulaté dobroty. Je jasné, že bude ještě dlouho trvat, než naše koláče dosáhnout takové úrovně, jakou mají ty od …

ŽAMPIONOVÉ RIZOTO

Od té doby, co jsme se s Frantou rozhodli proniknout do tajů food blogové sféry, mluví Franta o tom, že by se chtěl naučit vařit pravé italské rizoto. Nemá totiž dobré vzpomínky na svá školní léta, kdy ve školních jídelnách konzumoval sypké dusivé rizoto, které traumatizovalo snad každého z nás. …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena