SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 6: RAJSKÁ JABLÍČKA S VEJCI

1.6K
Nedělní pečení koláčů nás natolik nadchlo, že jsme se nemohli dočkat, až pro vás připravíme další recept z této úžasné knihy! A tak abychom naše choutky na neustálé vaření alespoň trochu ubili, strávili jsme zbytek dne studováním Sandtnerky a hledáním receptů, které by vás mohli zajímat. Musíme přiznat, že nebylo vůbec lehké vytipovat všech 100 receptů, kterými vás budeme lákat po celý rok. V knize se totiž nachází tolik úžasných receptů, že bychom je nejraději uvařili úplně všechny. Naštěstí jsme po zdlouhavém dohadování, smlouvání a přetahování se za pomoci hry kámen, nůžky, papír pro vás dokázali vybrat všech zbývajících 93 receptů, které zahrnují jak recepty tradiční české kuchyně, tak i  recepty, o kterých jsme snad ani nevěděli, že existují. Myslím, že se máte opravdu na co těšit! Jen co se v našem kuchařské umění alespoň trochu zdokonalíme, začneme pro vás chystat opravdu gurmánská jídla.  Dnes však ještě nabízíme lehkou bezmasou stravu. Přeci jen bude chvíli trvat, než se odhodláme do těch poradně složitých receptů.

Co budete potřebovat:
  • 5 rajčat,
  • 5 vajec,
  • 20 g parmezánu,
  • 10 g másla na vymazání pečící formy,
  • sůl, 
  • pepř,
  • petržel.

Recept dle Sandtnerky:



Pěkná, stejná a kulatá rajská jablíčka polijeme vařící vodou, za chvíli je oloupeme a pozorně vydlabeme. Do vzniklého otvoru vložíme opatrně vcelku syrový žloutek, osolíme, opepříme a jablíčka složíme do vymazané ohnivzdorné formy. Ze zbylých bílků ušlechtilé tuhý sníh, lehce do něho přidáme nastrouhaný parmezánský sýr a mletý pepř. Sníh upravíme na každé jablíčko, ohnivzdornou nádobu vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme několik minut. Horký pokrm i s nádobou upravíme na mísu vkusně ubrouskem vyloženou, ozdobíme petrželkou a podáváme.



Recept byl jednoduchý a my postupovali přesně podle návodu, aniž bychom něco měnili.

Poznámka:
Rajčata stačí v horké vodě ponechat jen chvilku (1 minutu), když je necháte zbytečně dlouho, rozvádí se vám a při dlabání se vám budou rozpadat.

Zapojte se do konverzace

  1. Jeanette K. says:

    Vypadá to moc dobře 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena