VEGAN DAL MAKHANI

Je tomu již sedm let co jsme poprvé navštívili Spojené Arabské Emiráty a ač je to již dlouhá doba, já si stále z této dovolené pamatuji ...


Je tomu již sedm let co jsme poprvé navštívili Spojené Arabské Emiráty a ač je to již dlouhá doba, já si stále z této dovolené pamatuji téměř všechno. Byla to totiž dovolená, která pro nás v našem cestování byla do značné míry přelomovou. Tenkrát jsme totiž poprvé vyrazili na dovolenou dál než do středomoří a prvně tak poznali krásy exotické dovolené. Objevili jsme úplně jiný svět. Svět luxusu a neomezených možností a v neposední řadě také mnoho nových chutí, které se zde na pomezí kultur velmi mísily. Díky přistěhovalcům z Pákistánu, Indie, Libanonu nebo Íránu jsme tak ochutnali zajímavá jídla, která nás neuvěřitelně nadchla a možná právě ona v nás probudila tu vášeň ke gurmánskému cestování. Dnes Vám přinášíme jeden střípek z Indické kuchyně, která nám byla v Dubaji nejčastějším společníkem.  


Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 30 minut
  • 10 minut příprava surovin,
  • 20 minut vaření.
Co budete potřebovat (4 porce):
  • 2 cibule,
  • 5 stroužků česneku,
  • 20 g zázvoru,
  • 4 rajčata,
  • 200 ml vody,
  • 300 g cizrny v nálevu,
  • 300 g černé čočky belunga,
  • 300 ml kokosového mléka,
  • 1 lžíce sušeného koriandru,
  • 1 lžička kmínu,
  • 1 lžička garam masala,
  • 1 lžička kurkumy,
  • 1 lžička soli.
Jako přílohu jsme zvolili rýži

Postup:
  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Cibuli nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme nebo utřeme, zázvor nakrájíme na malé kostičky, rajčata také na malé kostičky, cizrnu slijeme a čočku propereme ve vodě a zkontrolujeme zda v ní nejsou kamínky. 
  2. Cibuli na pánvi na oleji necháme zesklovatět. Přidáme zázvor, česnek a veškeré koření (koriandr, kmín, garam masalu, kurkumu a sůl). Vše promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.
  3. Nyní přidáme na pánev nakrájená rajčata, která necháme změknout a rozvařit. Dále přidáme tolik vody, aby jí bylo dostatečné množství na uvaření čočky (Nám stačilo 200 ml).
  4. Do rajčatového základu přidáme zcezenou cizrnu a probranou čočku. Vše zamícháme a necháme vařit do změknutí. 
  5. Když je čočka měkká zamícháme do dalu kokosové mléko.
  6. Tento dal podáváme například s rýží. 




You Might Also Like

1 komentářů

Flickr Images