CROISSANTY S DÝŇOVÝM MÁSLEM

Vždy, když se léto začne chýlit ke konci, začínám se těšit na to období, kdy přijdou chladné večery a já se tak s chutí zachumlám do tep...


Vždy, když se léto začne chýlit ke konci, začínám se těšit na to období, kdy přijdou chladné večery a já se tak s chutí zachumlám do teplé deky, zapálím svíčky na poličce a spolu s horkým čajem se uvelebím u romantického filmu. K večeři si dám dýňovou polévku s kurkumou a kokosovým mlékem a na ráno si připravím dýňové máslo, které posnídám v ještě teplém croissantu. Podzim jednoduše miluji a ač je toto období často dobou sychrava a mnohdy i špatných nálad, já si jej užívám jak jen můžu! 

Užijte si podzim také jak se patří a připravte si s námi jeden z našich nejoblíbenějších zářijových receptů. Není totiž k snídani nic lepšího než posnídat tyto máslově jemnou dýňovou pochoutku!


Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 45 minut (+ přes noc odležení)

  • 10 minut očištění dýně,
  • 20 minut pečení dýně,
  • 10 minut odležení upečené dýně,
  • 5 minut finální příprava másla.

Co budete potřebovat:

Na máslo:
  • 1 dýně hokkaido,
  • 100 g másla,
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru,
  • 1 lžička skořice,
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku,
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku,
  • 50 g třtinového cukru,
  • citrónová šťáva,
  • sůl.
Na snídani:
  • croissanty (Pokud si chcete upéct domácí croissant, vyzkoušejte třeba náš recept ZDE),
  • fíky,
  • dýňové máslo.

Postup:
  1. Dýni omyjeme, rozpůlíme ji a lžící z ní vydlabeme měkkou dužinu se semeny. Poté dýni nakrájíme na větší měsíčky, které rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a takto připravenou dýni dáme péct na 200 °C na 20 minut nebo dokud zcela nezměkne.
  2. Dýni necháme mírně vychladnout a ještě teplou ji zbavíme slupky. Dýni vložíme do mixéru, přidáme k ní máslo, zázvor, skořici, hřebíček, muškátový oříšek a vše pořádně rozmixujeme do hladké konzistence. 
  3. Na závěr dýňové máslo dochutíme solí a citronovou šťávou.
  4. Máslo necháme přes noc odležet, aby se chuti pěkně promísily a máslo získalo tužší konzistenci. Pokud jej přendáte do uzavíratelné sklenice, vydrží vám v ní i 14 dní.
  5. Máslo podáváme na croissantu spolu s čerstvými fíky. Pokud si chcete upéct domácí croissant, vyzkoušejte třeba náš recept ZDE.





You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images