STRAŠIDELNÝ ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S BANÁNY

Už jako malá jsem měla ráda oslavy, které se nesly v duchu různých témat. Bavilo mě vyrábět dekorace, které se s tímto tématem nesly a h...


Už jako malá jsem měla ráda oslavy, které se nesly v duchu různých témat. Bavilo mě vyrábět dekorace, které se s tímto tématem nesly a hlavu jsem si ráda lámala tím, jaké občerstvení v tomto duchu připravím. Jako dítě rozené na sklonku listopadu jsem tak často podléhala tématu strašidelného halloweenu a ne jednu oslavu tak zasvětila tomuto svátku. Letos nejspíš své narozeniny oslavím mimo domov, ale pokud bych jej opět doma slavila, nejspíš bych se zase vrhla na tento hříšně čokoládový strašidelný koláč s banány. 


Náročnost: středně náročné

Doba přípravy: 1 hodina

Na křehké těsto:
  • 170 g hladké mouky,
  • 50 g cukru s pravou vanilkou,
  • 120 g másla,
  • 2 žloutky,
  • 1 lžíce kakaa,
  • 1/4 lžičky skořice,
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku.
Na náplň:
  • 200 ml smetany 30 %,
  • 100 g hořké čokolády,
  • 3 žloutky,
  • 3 zralé banány.
Postup:
  1. Nejprve si připravíme těsto na koláč. Do větší misky nasypeme mouku, cukr, kakao, skořici a kypřící prášek. Vše pečlivě promícháme a poté do směsi nakrájíme na menší kousky máslo a přidáme žloutky. Směs prsty zpracujeme do kompaktního těsta, které necháme v lednici 30 minut odpočinout (s chladným těstem se nám bude lépe pracovat)
  2. Troubu dáme předehřívat na 180 °C.
  3. Odpočinuté těsto vyválíme do kruhového tvaru o tloušce cca 3 mm a takto připravené jej přeneseme do koláčové formy. Ve formě jej uhladíme a dno několikrát propíchneme vidličkou, aby se nám při pečení nevzdulo.
  4. Připravené těsto vložíme do předehřáté trouby a pečeme jej 5 minut na 180 °C.
  5. Na varné desce si ve vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu. Do tekuté čokolády zamícháme smetanu a poté metličkou i žloutky.
  6. Banány oloupeme, v polovině přepůlíme a vydlabeme jim oči a ústa, aby měli děsivý tvar. Banány poskládáme na předpečený koláč a zalijeme je čokoládovou směsí. Takto koláč pečeme ještě 15 minut při 180 °C. 
Naše nepleší cestopisná kuchařka je již na světě a ráda by byla u tebe doma! Chceš se na ní kouknout? KLIKNI ZDE


You Might Also Like

2 komentářů

Flickr Images