KRÉM Z PEČENÝCH RAJČAT

Maminčina zahrádka letos oplývá nejrůznější zeleninou a my jsme tak celé léto zásobeni poctivou úrodou okurek, dýní a rajčat. Právě rajč...


Maminčina zahrádka letos oplývá nejrůznější zeleninou a my jsme tak celé léto zásobeni poctivou úrodou okurek, dýní a rajčat. Právě rajčata jsou nyní u nás na denním pořádku a já si jejich šťavnatost velice užívám. Dnes, když některá již některá z nich začala měknout jsem se rozhodla je využít na létem provoněnou polévku z pečených rajčat. Polévky z pečené zeleniny u nás totiž vždy hrály prim a tato jim jednoznačně vévodí. Zkuste ji také a uvidíte, že si ji také zamilujete.  


Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 45 minut

Co budete potřebovat (na 4 porce):
  • 1/2 zeleninového vývaru,
  • 10 rajčat,
  • 1 červená kapie,
  • 7 stroužků česneku,
  • 1 velká cibule,
  • 1 plná lžička římského kmínu,
  • 1 lžička chilli,
  • pepř, 
  • sůl,
  • 150 g kozího sýru.
Postup:
  1. Rajčata rozčtvrtíme a zbavíme bubáku. Papriku rozpůlíme a zbavíme jadřince. Stroužky česneku očistíme.
  2. Plech polijeme trochou olivového oleje a na něj položíme připravenou zeleninu. Tu osolíme a opět pokapeme trochou olivového oleje. Zeleninu vložíme do trouby a pečeme na 180 °C 30 minut.
  3. Mezitím si očistíme cibuli a nakrájíme ji najemno. Poté ji necháme v hrnci na troše olivového oleje zezlátnout. Přidáme pečenou zeleninu, vývar, kmín, chilli a dle potřeby pepř a sůl. Vše 5 minut povaříme a poté dohladka umixujeme.
  4. Polévku podáváme spolu s opečenou bagetkou a dozdobenou kozím sýrem.



You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images