Recepty, které jsme si přivezli z cest
Objevte s námi jedinečné vůně a chutě světa. Cestujeme po světě a přinášíme vám místní recepty přímo do kuchyně.
Barevně jsme zvýraznili jednotlivé země, ze kterých vám přinášíme místní tradiční recepty. Stačí jeden klik a začnete s námi ochutnávat.
Mezinárodní kuchyně | Arabská kuchyně | Evropská kuchyně | Africká kuchyně | Asijská kuchyně
Interaktivní mapa receptů byla vytvořena s láskou pro milovníky tradiční i exotické kuchyně, kteří mají podobnou touhu neustále objevovat nové receptury a experimentovat v kuchyni.
Naše nová kniha Kuchařka z cest 2 již v prodeji
Tato kniha je volným pokračováním prvního deníku z našich cesto po světě. Jedná se o soubor 112 receptů, doplněných o nespočet gastronomických zajímavostí a příběhů spojených s jídlem s jejichž pomocí se přenesete do atmosféry 8 světových kuchyní.
Opět jsme se vydali na cesty, abychom na vlastní kůži poznali chutě blízkých i dalekých krajů a pod vedením místních kuchařů či domorodých babiček a dědečků se je naučili připravovat tak, jak je to pro danou zemi typické. Tyto pokrmy jsme adaptovali na místní podmínky a podrobně sepsali tak, aby se povedly každému. Vše jednoduše, rychle a z dobře sehnatelných surovin.
Pojďme společně poznat atmosféru severských bister ve stylu hygge, kuchyni ostrova Madeira, věhlasná jídla Japonska, země vycházejícího slunce, jejího nádherného ostrova Okinawa i jídla kočovných kmenů střední Asie. Zavzpomínejme na chutné pokrmy severního Německa, sýry provoněného Švýcarska i na letní dovolenou ve sluncem rozpálené Itálii.
KOUPIT KNIHUNejnovější z blogu
MALINOVÉ LINECKÉ
Linecké je láskou snad nás všech. Je to tradiční česká sušenka, která je tak oblíbená, že se s ní kromě Vánoc setkáváme i o dalších svátcích …
JARNÍ HRÁŠKOVÉ PLACKY
Hrášek, mladá cuketa a mátové lístky jsou kombinace, která u nás frčí již nějaký ten rok! Vždy když se s jarem začnou v obchodech objevovat hráškové lusky, …
ČARODĚJNICE ZE ZBYTKŮ, S PŘEKVAPENÍM
Od té doby, co mám děti, vždy když se začne blížit konec dubna, vymýšlím čarodějný recept, kterým bych je překvapila. První rok to byla čarodějnická …
CHESSECAKE KOSTKY S REBARBOROU, JAHODAMI A CRUMBLE VRSTVOU
Rebarbora se s jahodou skvěle snoubí, to je jasná věc! Já mám tuto kombinaci obzvlášť ráda, a proto když je jaro v plném rozpuku, a reveň začne …
ĎÁBELSKÁ VEJCE ŘEPOU
Ďábelská vejce k Velikonocům neodmyslitelně patří. Skvěle se hodí jako předkrm, nebo pohoštění pro návštěvu, která se za námi během těchto svátků přijde podívat. Tento pokrm …