SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 87: OŘECHOVÝ LIKÉR

Každý, kdo má nějakou zahrádku, se čas od času setkává s různými škůdci. A každý, komu na té zahrádce záleží, má nějaké ověřené metody, jak se škůdců zbavit. My zahrádku sice nemáme, ale chodíme se na ni koukat k Markétčiným rodičům a hubení škůdců tak sledujeme v přímém přenosu. Nejlepší …

KOSMATICE

Bylin není nikdy dost a proto se u nás od jara do léta věnuje velká pozornost vytváření bylinných zásob na zimu. Nyní, když kvete bez, podnikáme velké výpravy za jeho sklizní. Bez je totiž nejen chutný, ale i léčivý. Čistí průdušky a v době nachlazení pomáhá pocení. Ale nebojte! Bezový …

ARABSKÉ PLACKY Z ČERVENÉ ČOČKY

O víkendu jsme se zúčastnili akce, Otevíráme zauhlovačku ve Vratislavicích nad Nisou, kam jsme byli pozváni, abychom prodejem našich dobrot podpořili obnovu této památky. Pod záštitou spolku Avantgard, který má její rekonstrukci pod palcem, tak vznikla skvělá akce, která přilákala nadšence z celého okolí a nám zas zajistila příjemně strávené …

ALFAJORES

Dezerty jsou asi nejoblíbenější částí našeho neplešení a tak ani v argentinském týdnu nemůže chybět alespoň jeden jejich zástupce. Rádi bychom Vám tedy představili sladkou tečku na závěr, kterou jsou jednoznačně neodolatelné alfajores. Tento argentinský dezert, připlul do jižní Ameriky ze Španělska již v 16. století a stal se tak …

EMPANADAS

Kdo čte naše články pravidelně, ví, že rádi trávíme čas s přáteli u něčeho dobrého k jídlu. Věřím, že nejsme sami, a proto pro Vás máme dnes něco trochu speciálního. Empanadas jsou totiž takové ty kapsičky, které se hodí nejen na posezení s přáteli, ale i na různé oslavy či  …

PASTEL DE PAPA

Čím více produkujeme receptů, tím více přátel za námi chodí s tím, že by chtěli něco z naší nepleší dílny ochutnat. Přeci jen, co si budeme povídat, fotky nastartují chuťové buňky spolehlivěji  než pouhé řeči, a tak jsme postupem času naši zábavu z vaření rozšířili o zábavu z trávení času …

ARGENTINSKÝ SPECIÁL

  Je krásné mít sny a ještě hezčí je, když se Vám je podaří naplnit. Já jsem vždy snila o tom, že procestuji svět a jen co to bylo možné, začala jsem si tento sen plnit. Ne vždy však vše vychází podle plánu a tak když jsem před rokem otěhotněla, …

SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 85: KOBLIHY

I přestože máme občas s Markétkou odlišný názor na to, jaké sladké pečivo je tím nejlepším pečivem na rozjezd nového dne, v jednom jsme za stejno, koblihy to prostě jistí! Ať už jsou s dírou nebo bez, vždycky potěší naše chuťové buňky, a i když se nám občas ráno opravdu …

PORTOBELLO BURGER

Zkoušení nových kombinací nás baví a tak do naší nejlepší kuchyně čas od času rádi pouštíme i trochu toho svěžího vánku, který tradiční českou kuchyni vymění za nejrůznější fúze a moderní recepty. Když jsme tedy při posledním nákupu narazili na žampiony portobello, bylo jasné, že je tam nemůžeme nechat a …

APEROL SPRITZ FOOD BLOG ROKU 2016

Když se zpětně podívám na těch uplynulých 16 měsíců, které trávíme s neplechou v kuchyni, nestačím se divit, kam nás tento blog posunul. Zprvu bláznivý nápad naučit se vařit podle paní Sandtnerové nás raketově vystřelil do blogerského světa a my s neskutečnou potěchou stále jen kroutíme hlavou nad tím, že …

JARNÍ ZOB

Jaro s sebou přináší každý rok jednu nemilou povinnost, sečení trávníku, na které se tak strašně netěším! Než se však na ten náš prorostlý prales vrhnu, nastupuje Markétka a vybírá z trávníku sedmikrásky, popenec, pampelišky a kopřivy. Říkám si, proč to asi dělá? Na druhou stranu však nemám moc času …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena