HOVĚZÍ ŽEBRA VE FRANCOUZSKÉM STYLU

Venku se začíná probouzet podzim. Listy se krásně barví, ze stromů padají kaštany a doma mě to láká zapálit svíčku a zachumlat se do hřejivé deky. Miluji toto období plné hygge momentů a podzimních jídel! Snad každý druhý den peču dýni do sladkých i slaných pokrmů a o víkendech vyvářím …

KŘUPAVÝ KVĚTÁK

Máte rádi květák? My velmi, a proto rádi zkoušíme jeho různé obdoby. Klasický smažený květák je již tradice, ale co zkusit něco jiného? Dnes Vám přináším recept na náš oblíbený křupavý květák s kabátkem z kukuřičných lupínků s pikantní omáčkou na americký způsob. Tak dobrou chuť! Corn flakes Určitě jste se již někdy …

PIZZA NA PLECHU

Pokud jste stejní milovníci pizzy jako moji kluci, věřím, že Vás tento náš recept potěší. Moji kluci milují pizzu, a proto je na našem stole poměrně často. Dělám ji v různých obměnách. Někdy dám na klasiku, jindy se zas vyřádím a dám pizze zábavný tvar (jako třeba TADY). Ve většině případů …

MECHOVÉ CUPCAKES

Léto se nachýlilo ke svému konci. Taky už ve vzduchu cítí podzim? Tak moc se na něj letos těším! Miluji tu jeho barevnost. To sluníčko, které hřeje tak akorát a vlastně i to sychravo, které co nevidět přijde. Užívám si ještě ten krásně barevný mech v lese a ty muchomůrky, které …

MAKOVEC SE ŠVESTKAMI

Švestky a mák to je nezapomenutelná kombinace, která nikdy neomrzí. Tuhle dvojku vážně miluju! Myšlenka na makovec mě vrací do školních let, kdy jsem cestou na základku chodila kolem malé domácí pekárny a kupovala si v ní svačinu na velkou přestávku. Jo to byly časy! Střídala jsem tady pár svých oblíbených …

MARINOVANÁ CHERRY RAJČATA S BURRATOU

Rajčata, mozzarella a bazalka, to je pro mě léto! Miluji ta sluncem provoněná rajčata, která nám v létě zahrádka dává. Je to úplný požitek dát si je jen tak, lehce osolená a pokapaná olivovým olejem. A co teprve, když si k nim připravíte mozzarellu nebo ještě lépe burratu. To je teprve něco! …

ŘECKÉ MASOVÉ KOULE S ORZO TĚSTOVINOU

Já tak miluju nakupování těstovin! Často v obchodě stojím před regálem nacpaným balíčky italské pasty a mnohdy objevím tu, kterou jsem doposud ještě neznala. Nejhorší je to ve specializovaných italských obchodech, tam jsem v úplném ráji! Nedávno jsem si z jednoho takového obdivování odvezla i balíček Orzo těstovin a hned jsem si vzpomněla …

CUKETOVÝ CHLEBÍČEK S ČOKOLÁDOU

A je to tady zase! Opět přichází období, kdy si od našich ze zahrádky pravidelně odnáším plným košík cuket. Doma pak vymýšlím nové možnosti, kde tuto zeleninu zužitkovat a každý rok se tak popasuji s něčím novým. Cuketa nabízí nespočet variant a je skvělé, že právě ona patří mezi ty plodiny, …

WROCLAW (3 dny ve VRATISLAVI)

Nikdy by mě nenapadlo, že nastane situace, kdy u nás frekvence cestování tolik poklesne. Jasně, v životě se může stát kdykoliv cokoliv, ale i přesto jsem vždy poznávání nových krajin brala jako velkou součást mne. Součást, které se snad nikdy nechci vzdát. A taky, že nevzdám! Poslední měsíce nám život postavil …

SMAŽENÉ NUDLE S HOVĚZÍM

Máte rádi čínské restaurace? A jaké jídlo si v nich nejraději dáváte? U nás mají asijská jídla své čestné místo. Vaříme je rádi. Rádi si je dopřáváme na cestách a rádi si na nich pochutnáme v místních i zahraničních restauracích. Právě v restauracích se inspirujeme ke zdokonalování pokrmů, které si doma připravujeme, …

KREVETY V KRÉMOVÉ OMÁČCE

Krevety jsou u nás doma velmi oblíbené, a proto s nimi vymýšlím stále nové varianty pokrmů. Spoustu jich najdete v našich knihách a několik i tady na blogu. Dnes bych k nim chtěla přiřadit tuto smetanovou omáčku z rajčat a paprik, ke které mě inspirovala naše cesta do Dubaje. Jaké krevety zvolit? Při …

PEČENÉ GRENAILLE S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

Už jste se letos vydali hledat medvědí česnek? Věřím, že ano a pokud ne, určitě to napravte, dnes pro Vás totiž máme tip, jak s touto bylinou naložit. Nejen, že si z něj připravíme pesto, ale rovnou jej použijeme na pečené brambory. „Pečené brambory?“ Určitě i nyní řeknete, že na tom nic …

OHÝNKOVÉ CUPCAKY

Nedělní pálení čarodějnic si jednoznačně říká o to, připravit dětem nějaké zpestření ve formě tématické dobrody. V loňském roce jsem pro Vás ku této příležitosti připravila čarodějné klobouky (recept ZDE) a letos připravila něco dalšího. Tentokrát jsem vsadila na název události: „Pálení čarodějnic“ a dezert přeměnila v oheň. Pojďte se mnou opět …

MRKVIČKOVÉ RAVIOLI

Co si letošní tradiční velikonoční oběd udělat tak trochu netradičně? Už když jsme se před dvěma lety v Jižním Tyrolsku naučili na lekcích italské kuchyně připravovat „bombónkové“ ravioli, napadlo mě, až budou Velikonoce, zkusit je zpracovat ve stejném duchu jako mrkvičky. Letos jsem se do tohoto nápadu pustila a mám-li být …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena