CHŘESTOVÁ POLÉVKA S JIHOTYROLSKÝM SPECKEM

Ani nevíte, jak moc mi v této době chybí cestování. Poznávání nových krajů, ochutnávání všechno, co daná země nabízí a učení se tradičních pokrmů od místních kuchařů či domorodých vyznavačů jídla. Rádi bychom Vám přinesli další nové recepty, které jsme se naučili připravovat na cestách a věřím, že se toho brzy …

KUŘECÍ TIKKA MASALA

Pokud se rozhodneme pátrat po tom, kde má tikka masala svůj původ, narazíme na mnoho dohadů, z nichž nás stejně nejspíš žádný nedovede k požadovanému cíli. Asi většina z nás, by stejně jako já, jeho zemi původu připisovala Indii. Jeho vzezření i množství a druh koření k tomu jednoznačně nabádá. …

HOT CROSS BUNS SANDWICH

Recept na sandwich z hot cross buns mi ležel v hlavě již mnoho let. Tyto malé bochánky jsem totiž vždy vnímala jako čistě sladké pečivo, které skvěle doplní džem či ovocný rozvar, ale naplnit je něčím slaným jsem se dlouho zdráhala. Prvně jsem slanou kombinaci hot cross buns připomínající burger viděla před …

VELIKONOČNÍ BERÁNKOVÉ CUPCAKES

Velikonoce již klepou na dveře a já se stále rozhoduji co na sváteční stůl připravím. Bochánek určitě nesmí chybět, neminou mne ani perníčky a možná připravím i beránka. Letos jsem se však rozhodla připravit i něco nového. Tentokrát padla volba na velikonoční cupcakes, které jsem se rozhodla ztvárnit do podoby …

DUTCH BABY

Palačinky nelze nemilovat. Myslím, že jsou bezesporu vždy skvělou volbou na chutnou snídani. Někdy to však chce změnu. Palačinky mám ráda, ale od té doby, co jsme se v New Yorku setkali s dutch baby, je jednou za čas ráda vyměním za tuto její Americkou sestřičku. Že jste se s dutch baby ještě …

SLADKOKYSELÉ KUŘE

Vždy když v poslední době přemýšlím nad tím, co zítra přichystám k obědu, pokaždé mě to táhne k americké kuchyni. Mnoha lidmi bývá proklínaná, ale já k ní vždy měla velmi blízko. Ráda vzpomínám na naše dny na půdě nového světa a pokaždé, když doma přichystám jeden z receptů, který jsme si odsud přivezli, mám …

SLANÁ GRANOLA

Miluji cestování! Nejen, že mi rozšiřuje obzory o světě, o přírodě, lidech a různých kulturách, ale hlavně mi dává nekonečně mnoho inspirace ve stravování a přípravě jídel. Ač se v kuchyni nejčastěji opíráme o tradiční recepty přivezené z cest, jsou i dny, kdy se ráda uchýlím k mixování různých kultur do jednoho jídla. …

SCALLION PANCAKES (SMAŽENÉ SLANÉ PALAČINKY) 葱油饼

Vzpomínku na toto typicky street foodové jídlo, jenž jsme potkali v ulicích Pekingu nemůžu dosud vymazat z mysli. Křupavé těstíčko hojně plněné čerstvou jarní cibulkou, smažené v sádle a doplněné o různé omáčky tak, aby placku pozdvihly ještě o chlup výše, je prostě něčím, na co se jen tak nezapomíná. Je to totiž …

CITRÓNOVÝ CHLEBÍČEK S MÁKEM

Vždy když se zakousnu tohoto do citrónového chlebíčku s mákem, přenesu se do centra Buenos Aires. Ten lahodný, po citrónu a máku voňavý kus sladkého chleba, jehož krém ze zakysané smetany krásně podtrhne lehkou nakyslost citrónu v těstě, mě vždy vrátí do vzpomínek na místo, kde jsme populární lemon loaf prvně ochutnali. …

KŘUPAVÁ SRDÍČKA

Kdo by nemiloval hranolky? Já myslím, že je má rád každý a ten kdo je nejí na tuny si je rád dopřeje alespoň jednou za čas v restauraci! Sama musím přiznat, že je mám velmi ráda. Co si však budeme nalhávat, příliš zdravé nejsou, a tak pokud si je mám …

FRANCOUZSKÉ CROISSANTY

Vzpomínám na svou první návštěvu Paříže. Na ty úžasné pekárny, které se nacházely snad na každém rohu. Nikdy jim nešlo odolat a já tak vždy musela alespoň letmo nakouknout, co se v nich skrývá. Nespočty voňavých francouzských baget, koláčů či drobného pečiva na mě koukali pěkně vyskládané za pultem i v regálech …

ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE

Zlatým hřebem vánočního pečení je vždy pro nás příprava nepečeného cukroví. Takové přípravě vždy dominují vosí úly, které na našem vánočním stole nesmí nikdy chybět, ale také čokoládové lanýže, které se hodí nejen do etažéru s cukrovím, ale také do pěkné krabičky, která poslouží jako obal pro další jedlý vánoční …

PUSINKY

Vánoce se již pomalu blíží a mnoho z nás určitě nyní přemýšlí, co udělat s bílky, které nám zbyly po přípravě těst na vánoční cukroví. Možností jak takové bílky využít je hned několik. Můžete z nich připravit korpus na dort pavlova, nebo několik malých korpusků na malé pavlovičky, které Vám …

VAJEČNÝ LIKÉR

Každé vánoce si vzpomenu na to, jak jsme jezdili za babičkou abychom jí dovezli vánoční dárky a babička nám vždy přibalila domácí bramborový salát a láhev vaječného likéru. O babiččině vaječném likéru se u nás v rodině traduje, že na přípravu 1 litru likéru potřebujete 1 litr rumu a 1 …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena